Veiligheid en kwaliteit vinden hun oorsprong in het juiste ontwerp. Wij beschikken over 40 jaar ontwerpervaring, waarvan al meer dan 30 jaar in een unieke, uitdagende (petrochemische) industrie-omgeving. Met deze ervaring en onze zorgvuldige werkvoorbereiding zijn wij sneller, goedkoper, beter en duurzamer voor klant en omgeving.

 

Het juiste ontwerp

Maatwerk

Wij analyseren voor elk project de vraag achter de vraag. Om een duurzaam verschil te kunnen maken willen we weten waarom, waarvoor en hoe de klant en de gebruikers het resultaat van het project willen behalen. Dát is ons uitgangspunt. Kennen, begrijpen en waarderen van elkaars belangen vormt de basis voor vertrouwen en dus voor onze samenwerking. Zodat we 100% ‘the first time right’ zijn.

Vanuit onze kennis en ervaring zoeken wij in alle projecten naar mogelijke verbeteringen: met als prioriteit een veiligere uitvoeringswijze, een slimmere fasering, een kortere doorlooptijd, duurzamere (innovatieve) materiaalkeuzes en/of een kostenoptimalisatie. Voordat wij de spreekwoordelijke schop in de grond zetten, hebben wij het werk virtueel al gemaakt en alle risico’s en “clashes” (middels clash detection) al gezien en opgelost. Door gebruik te maken van bijvoorbeeld 4D-BIM integreren wij onze supply chain approach in onze planning en uitvoeringswijz. We maken onz projecten niet alleen LEAN, maar ook Carbon-LEAN oftewel C-LEAN!

“Wij dagen onszelf steeds opnieuw uit een impact te creëren met een zo groot mogelijke maatschappelijke, sociale en ecologische meerwaarde en zien het duurzaam ontwerp dan ook als de voorwaarde om onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en meerwaarde vroegtijdig in het project te verankeren.”

Ralph Linssen, Senior Projectengineer
Vd Biggelaar Portretten (Mei2022) 044 Edit

Kennis en ervaring

Onze vakspecialisten hebben unieke, aantoonbare ervaring in het ontwerpen voor en werken op Industrial Park’s, zoals Chemelot, Logistic Park’s en campussen. En daar zijn wij zeer trots op. In de ontwerp- en voorbereidingsfase betrekken wij graag de ‘echte’ gebruikers van ons project. Samen met de bedrijven en de beheerders bespreken we de kansen voor het project en de wijze waarop we die kunnen benutten.

Door onze zorgvuldige werkvoorbereiding (‘virtual design and construct meets Life Cycle Analysis’) starten wij zonder risico’s met de realisatie van het project. En daarmee zijn we niet alleen veiliger, sneller, beter en duurzamer, maar is het samenwerken ook veel leuker!

gerelateerde projecten

KOM IN CONTACT

Heb je vragen? Specifieke wensen? Of gewoon interesse in meer info? Wij helpen graag! Oók online. Contact opnemen kan dus altijd. Mail of bel ons, of maak gebruik van het formulier hiernaast.

E-mail: info@blmwegenbouw.nl

Telefoon: 0475 - 567777